آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای سنتی شیراز

غذاهای سنتی، بیانگر فرهنگ و سنت‌های غنی ملل مختلف در جهان هستند و خوردن یک غذای محلی لذیذ در سفر به یک شهر یا کشور می تواند خاطره‌ای به یادماندنی را برای گردشگران ایجاد کند. به همین دلیل بسیاری از گردشگران هنگامیکه به منطقه‌ای جدید سفر می‌کنند، مایل هستند تا غذاهای آن شهر را امتحان کنند. در میان شهرهای ایران هم، شیراز شهری است که هر گردشگر داخلی و خارجی حداقل یکبار از آن دیدن می‌کند. بنابراین چشیدن طعم لذیذ غذاهای سنتی شیراز می‌تواند لذت سفر گردشگران را دو چندان کند.

خرید بلیط هواپیما شیراز

بنابراین در این مطلب قصد داریم تا شما را با مهم‌ترین و متنوع‌ترین غذاهای سنتی شیراز آشنا کنیم. با فلای تودی همراه باشید.

کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی
کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیراز، یکی از غذاهای لذیذ و محبوب شیراز است که البته در شهرهای دیگر ایران هم طبخ می‌شود. در ترکیبات این غذا از کلم، پیاز، برنج، گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، و از سبزیجات مختلفی از جمله ترخون، شوید، ریحان و تره فرنگی استفاده می‌شود. این غذای لذیذ شیرازی معمولا با سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو می‌شود و طعمی بی نظیر دارد و بسیاری از هتل های شیراز و رستوران های این شهر این غذا را ارائه می دهند.

شکر پلو

شکر پلو
شکر پلو

شکرپلو غذای بی همتا و منحصر به فرد شیرازی‌ها است که معمولا آن را در جشن‌ها و مهمانی‌ها سرو می‌کنند. این غذا همانطور که از نامش پیداست طعمی شیرین دارد، بنابراین اگر از دوستداران غذاهای شیرین هستید این غذا را حتما امتحان کنید. در ترکیبات شکرپلو از شکر، برنج، زعفران، پوست نارنگی، خلال بادام و پسته استفاده می‌شود. مردم بومی شیراز معمولا شکر پلو را با خورش قیمه سرو می‌کنند.

شیرازی پلو (ته چین مرغ و بادمجان)

شیرازی پلو
شیرازی پلو

شیرازی پلو در واقع نوعی ته چین و یکی از غذاهای محبوب شیراز است. در مواد این غذای سنتی شیراز از برنج، بادمجان، جوجه، ماست، زعفران، تخم مرغ و زیره سبز استفاده می‌شود. شیرازی‌های معمولا این غذا را در کنار سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

قنبر پلو (قمبر پلو)

قنبر پلو
قنبر پلو

قنبر پلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که شیرازی‌ها معمولا آن را برای مهمانی‌ها و مراسم‌های خاص طبخ می‌کنند. به دلیل استفاده از رب انار در ترکیبات قنبر پلو، این غذای محبوب شیرازی طعمی ترش و شیرین دارد. مردم شیراز برای طبخ قنبرپلو از رب انار، برنج، گوشت، پیاز، گردو و کشمش استفاده می‌کنند و معمولا آن را با سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

سالاد شیرازی

سالاد شیرازی
سالاد شیرازی

سالاد شیرازی، سالادی خوش طعم و لذیذ است که در کنار بسیاری از غذاهای سنتی شیراز سرو می‌شود. سالاد شیرازی در کنار سادگی با عطر و طعم دلپذیر خود یکی از محبوب‌ترین سالادها در میان مردم ایران است. علاوه بر این از گزینه‌های مختلفی به عنوان چاشنی این سالاد می‌توان استفاده کرد. به طوریکه برای مزه دار کردن این سالاد از آبغوره، آبلمیو، سرکه و یا ترکیبی از این مواد در کنار نمک استفاده می کنند.

آش سبزی

آش سبزی
آش سبزی

یکی از خوش طعم‌ترین آش‌های شیراز آش سبزی است. معمولا مردم شیراز آش سبزی را بعنوان صبحانه سرو می‌کنند. آش سبزی متشکل از سبزی‌ها و حبوبات مختلف است که با حرارت ملایم در کنار گوشت طبخ می‌شوند. علاوه بر این آش سبزی شیراز با پیاز سرخ شده، آبلیمو، و نان سنگک سرو می‌شود.

دو پیازه آلو

دو پیازه آلو
دو پیازه آلو

دو پیاز آلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که به “آلو دوپیازه” عذای مشهور هندی شباهت دارد. آلو در هر دو زبان هندی و شیرازی به معنای سیب زمینی است که از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا محسوب می‌شود. از دیگر مواد تشکلیل دهنده دو پیازه آلو می‌توان به پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه و ادویه اشاره کرد. این غذا برای گیاهخواران بسیار مناسب است. اما برخی از افراد بنا به سلیقه خود از گوشت هم در طبخ این غذا استفاده می‌کنند. طبخ دوپیازه آلو بسیار آسان است. به همین دلیل این غذا در شیراز و دیگر شهرهای ایران، طرفداران بسیاری دارد.

خورش به (قرمه به) شیراز

خورش به
خورش به شیراز

خورش به یکی از غذاهای لذیذ شیراز است و از آنجایی که در ترکیبات اصلی آن از میوه به استفاده می‌شود، طعمی شیرین دارد. طعم خاص و منحصر به فرد این غذا، باعث محبوبیت آن در میان مردم شیراز و گردشگران شده است. به دلیل استفاده از به در طبخ قرمه به این خورش فصلی محسوب می‌شود و معمولا آن را در فصل پاییز طبخ می‌کنند. از دیگر موادی که در طبخ خورش به استفاده می‌شود می‌توان به گوشت گوسفند، پیاز، زعفران، آبلیمو، ادویه جات، لپه و شکر (اختیاری) اشاره کرد. گاهی اوقات در طبخ این غذا از آبلیمو و شکر در کنار هم استفاده می‌شود تا این غذا خوش طعم‌تر شود.

کوفته سبزی شیرازی

کوفته سبزی شیرازی
کوفته سبزی شیرازی

کوفته سبزی یکی از غذاهای سنتی شیراز است که طعمی لذیذ دارد و برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند بسیار مناسب است. از مهم‌ترین مواد اولیه کوفته سبزی می‌توان به گوشت، سبزیجات، نخود، برنج، پیاز، گردو، آلو و کشمش اشاره کرد.

دمپختک شیرازی (شیرازی دمپختک)

دمپختک شیرازی
دمپختک شیرازی

دمپختک شیرازی ترکیبی از برنج، هویج، عدس، کلم، پیاز، سبزی (شوید، ریحان، ترخون و جعفری) و ادویه جات است. دمپختک غذایی است که در سراسر ایران طبخ می‌شود و به دلیل سادگی، طعم خوش و ارزش غذایی بالا، بسیار در میان مردم ایران محبوب است. از طرف دیگر به دلیل عدم وجود استفاده از گوشت در این غذا، دمپختک برای گیاهخواران گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود.

فالوده شیرازی

فالوده شیرازی
فالوده شیرازی

فالوده شیرازی دسری خنک و خوش طعم است که اصالتا برای شهر شیراز است. معمولا مردم ایران برای خوش طعم‌تر شدن فالوده شیرازی مقداری آبلیمو و شربت آلبالو به آن اضافه می‌کنند. بهترین فالوده‌های شیراز را می‌توانید از مغازه‌های خیابان کریم خان شیراز خریداری کنید. فالوده شیرازی را می‌توانید هم به تنهایی و هم با بستنی سنتی شیراز میل کنید. در ترکیبات فالوده شیرازی از نودل برنج، شکر، گلاب، آبلیمو و شربت آلبالو استفاده می‌شود.

رب پلو

رب پلو
رب پلو

این غذای لذیذ شیرازی ترکیبی از برنج با رب انار، کشمش، گردو، پیاز سرخ کرده و شکر است که معمولا با گوشت بره و یا جوجه سرو می‌شود. و برای تزئین آن از تکه‌های گوشت و زعفران استفاده می‌کنند.

لوبیا پلو شیرازی (شوید لوبیا)

لوبیا پلو شیرازی
لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو شیرازی با لوبیا پلو سایر مناطق ایران که با لوبیا سبز طبخ می‌شود، متفاوت است. لوبیا پلو شیرازی ترکیبی از برنج و لوبیا چشم بلبلی و شوید تازه است که معمولا با گوشت گوسفند یا جوجه زعفرانی سرو می‌شود.

آش انار

آش انار
آش انار

آش انار یکی از غذاهای سنتی شیراز است که معمولا مخصوص شب یلدا مردم شیراز است. با این حال آش انار در شهرهای دیگر ایران مانند یزد و تبریز نیز طبخ می‌شود. در ترکیبات آش انار علاوه بر آب انار از موادی مثل گوشت چرخ کرده، لپه، برنج، سبزیجات، برنج، پیاز و ادویه جات استفاده می‌شود.

مسقطی شیراز

مسقطی شیراز
مسقطی شیراز

مسقطی یکی از محبو‌ترین دسرهای شیرین ایرانی‌ و اصالتا برای استان فارس و شهر شیراز است. این شیرینی لذیذ نوعی پودینگ است که در ترکیبات آن از نشاسته، روغن، شکر، زعفران، پسته و گلاب استفاده می‌شود. مسقطی به روش‌ها و طعم‌های مختلف طبخ می‌شود. برای مثال نوعی از مسقطی که در شهر لار استان فارس طبخ می‌شود و به آن “مسقطی لاری” می‌گویند، طعمی شیرین‌تر از مسقطی شیرازی دارد. و یا نوعی دیگر از آن در کنار کلوچه سرو می‌شود که به آن “کلوچه مسقطی” می‌گویند.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید