معبد گارنی ایروان

0
3908
معبد گارنی

معرفی معبد گارنی ایروان

معبد گارنی( Temple of Garni) در روستای گارنی کشور ارمنستان، بیش از هرچیز یادآور معماری یونانی و رومی است، گرچه مورخان آن را متعلق به تیرداد اول پادشاه اشکانی می‌دانند. ساختمانی با ستون‌های عظیم و محراب‌هایی که برای پرستش مهر یا میترا، خدای خورشید ساخته شده‌اند، تنها اثر باستانی غیرمسیحی در کشور ارمنستان را تشکیل داده است. تصویر نمای بیرونی این معبد با شکوه و عظیم، به عنوان یکی از سمبل‌های تاریخی کشور ارمنستان، سال‌ها بر روی اسکناس‌های این کشور نقش بسته بود.

معبد گارنی و صومعه گغارد که در فاصله اندکی از یکدیگر قرار دارند، مقصد عمده مسافرانی است که به این کشور سفر می‌کنند.

معبد گارنی در روستای گارنی استان کوتایک کشور ارمنستان واقع شده است. فاصله ۳۲ کیلومتری این روستا تا ایروان پایتخت ارمنستان را می‌توان با اتومبیل در کمتر از ۱۵ دقیقه پیمود.

تعداد زیادی چارچوب در و پنجره، سنگ نوشته و گچ‌بری پیدا شد که به بناهای تاریخی گوناگونی مربوط است.

تاریخ بنای قلعه گارنی بر می‌گردد به هایک ناهابت که به نام گارنیک نوه نتیجه (هایک) نامگذاری شده است. این منطقه با داشتن شرایط آب و هوایی طبیعی منحصر بفرد در ارمنستان، ییلاق و شکارگاه اختصاصی پادشاهان در قرون مختلف بوده است.

بخش های مختلف معبد گارنی

مجموعه فعلی که شاهد آن هستید از قسمت‌ها و بناهای زیر تشکیل شده است:

عبادتگاه یا بنای اصلی معبد که تاریخچه ساخت آن به قرن اول میلادی برمی‌گردد. این بنا به دستور پادشاه تیرداد اول در سال ۶۶ میلادی بنا گردید و به خدای مهر و میترا تقدیم شده و به همین دلیل بعد از به رسمیت شناختن دین مسیحیت در ارمنستان (تخریب تمام معابد و ساختن کلیسا به جای آن‌ها) در اوایل قرن چهارم میلادی این بنا دست نخورده باقی ماند و در کنار آن کلیسایی بنا گردید که بر اثر زلزله مهیبی در سال ۱۶۷۹ میلادی فرو ریخت.

در محدوده بنا شاهد یک حمام اختصاصی هستیم که مربوط به دختر خسرو پرویز، خواهر تیرداد سوم است که از قسمت‌های مختلفی شامل حوضچه‌های آب گرم و سرد و حمام بخار تشکیل شده است. قسمت جالب توجه این حمام کاشی‌کاری‌های کف حمام است که از پانزده رنگ طبیعی ساخته شده و در آن ماهی‌های دریا به تصویر کشیده شده‌اند. در مرکز این نقش‌ها فیگور زن و مردی است که نماد خدای اقیانوس‌هاست.

تخته سنگی که شناسنامه معبد گارنی به شمار می‌رود و روی آن کتیبه‌ای به زبان یونانی از فرمان پادشاه در راستای بنای این اثر تاریخی حک گردیده است.

بیشتر بخوانید:

راهنمای سفر به ایروان

با گذرنامه ایرانی به کدام کشورها سفر کنیم؟

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید