سفر به جزیره مارو | تماشای مالدیو ایران

0
16320
جزیره مارو

وقتی صحبت از جزیره‌های جنوب ایران به میان می‌آید، اغلب افراد درباره جزیره‌های کیش، قشم، هرمز و… صحبت می‌کنند. اما جزیره‌های بکر و زیبای مختلفی در جنوب ایران وجود دارند که افراد کمتری آن‌ها را می‌شناسند. در میان این جزیره‌ها، جزیره مارو که به دلیل شن‌های سفید و آب‌های بکر و درخشان، به «مالدیو ایران» معروف است، در دل خلیج فیروزه‌ای فارس قرار دارد. نام اصلی این جزیره، شیدْوَر است و با هر دو نام شناخته می‌شود. زیبایی خیره‌کننده این جزیره خالی از سکنه، همواره زبانزد مسافرانی است که به آن سفر می‌کنند. اگر مشتاقید بیشتر درباره این جزیره رویایی بدانید، تا انتهای این نوشته از مجله گردشگری فلای‌تودی همراه ما باشید.

جزیره مارو کجاست؟

جزیره مارو در استان هرمزگان قرار گرفته و از توابع شیب‌کوه شهرستان بندر لنگه به شمار می‌رود. این جزیره مرجانی در ۱.۵ کیلومتری جزیره لاوان واقع شده و بهترین مسیری که می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید، از طریق جزیره مقام است. این جزیره بدون شک یکی از زیباترین جزایر جنوب ایران محسوب می‌شود.

علت نامگذاری جزیره مارو | چرا جزیره شیدور تغییر نام داد؟

همان‌طور که اشاره شد، نام اصلی این جزیره شیدور است، اما از آن‌جایی که در این جزیره مارهای زنگی بسیاری وجود دارد‌، محلی‌ها آن را مارو می‌نامند. البته لازم به ذکر است که این مار در زیر شن‌ها زندگی می‌کنند و از زیر شن بیرون نمی‌آیند، به همین دلیل قابل مشاهده هم نیستند.

جزیره مارو

چگونه به جزیره مارو برویم؟

برای رفتن به جزیره مارو راه‌های مختلفی دارد. بهترین راه رفتن به جزیره مارو از طریق بندر مقام است. برای رسیدن به بندر مقام، از بندرعباس باید ۳۵۸ کیلومتر به سمت غرب حرکت کنید تا به بندر مقام برسید. از سمت شیراز هم می‌توانید به سمت شهر پارسیان حرکت کنید.

بعد از رسیدن به پارسیان، حدود یک ساعت باید از جاده‌ای ساحلی و زیبا میان کوه و دریا عبور کنید تا به بندر مقام برسید. از بندر مقام قایق‌های موتوری مختلفی وجود دارند که مسافران را به سمت جزیره لاوان و یا مارو جابه‌جا می‌کنند. اگر شرایط هوایی مساعد باشد،‌ از بندر مقام تا جزیره مارو حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

اطلاعات بیشتر درباره جزیره شیدور

جزیره مارو به عنوان یکی از جاهای دیدنی هرمزگان جزیره‌ای ذوزنقه‌ای شکل و خالی از سکنه است که مساحتی حدود ۱.۲ کیلومتر دارد. این جزیره حدود ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و یکی از بکرترین جزایر جنوب ایران به شمار می‌رود. تالاب شیدور در سال ۱۹۹۹ میلادی، به عنوان چهارمین تالاب بین‌المللی هرمزگان در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. جزیره شیدور همچنین تنها آبسنگ مرجانی حفاظت‌شده‌ در کشور و از مهم‌ترین مناطق تجمع پرندگان از سوی موسسه بین‌المللی حیات پرندگان به شمار می‌رود.

پوشش گیاهی و جانوری جزیره مارو

پوشش گیاهی جزیره خصوصا در نواحی پست، شامل گیاهان شورپسند و مقاوم در برابر کم‌آبی و همچنین درختچه‌های هالوفیتی می‌شود. سایر پوشش‌های گیاهی این منطقه، شامل گل جالیزی، چوچ، پا گربه‌ای، درخت مسواک، چمن شور، اویار سلام، گل ماهور شرقی، سریم، اسفرزه، اترپلیکس، نوک لک‌لکی، آفتاب‌پرست ساحلی و… می‌شود.

سفر به جزیره مار

از پوشش‌های جانوری جزیره می‌توان به لاک‌پشت‌های دریایی اشاره کرد که از مهم‌ترین گونه‌های آن‌ها پوزه عقابی، لاک‌پشت سبز و سایر انواع لاکپشت‌های دریایی است. علاوه بر لاکپشت‌ها، پرستوهای دریایی معمولی، سفید، تیره، پشت تیره، کاکلی بزرگ و کاکلی کوچک و سسک دم دراز، باکلان گلو سیاه، اگرت ساحلی، کاکایی دودی، عقاب ماهی‌گیر و حواصیل سبز از پرندگان ساکن در جزیره هستند. جزیره مارو در ماه اردیبهشت یکی از مقاصد پرنده‌نگری ایران محسوب می‌شود. دلفین، نهنگ و نهنگ براید هم در آب‌های این جزیره ساکن هستند. از آنجایی که در جزیره، تنوع آبزیان و پستانداران آبزی بسیار بالاست، این منطقه تحت حفاظت سازمان محیط زیست ایران و همچنین سازمان ملی حفاظت از منابع طبیعی (IUCN) قرار دارد.

نکات مهم سفر به جزیره شیدور | این جزیره خالی از سکنه

اگر قصد دارید به این جزیره رویایی سفر کنید، لازم است پیش از سفر نکاتی را در نظر داشته باشید که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • حدود ۲ ساعت زمان لازم دارید تا کل جزیره را بازدید کنید.
  • با خیال آسوده می‌توانید در جزیره شنا کنید اما حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
  • برای پیدا کردن قایق‌هایی که از مقام به مارو حرکت می‌کنند، باید به دفتر بندر مقام مراجعه کنید و یا از بومیان بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.
  • در نظر داشته باشید از آن‌جایی که جزیره خالی از سکنه است، هیچ گونه امکانات رفاهی و خدماتی در آن وجود ندارد.
  • برای سفر به این جزیره، نیاز به دریافت مجوز از اداره محیط زیست و دریابانی استان هرمزگان دارید و باید به صورت گروهی سفر کنید.
  • اگر در زمان کوچ پرندگان به این جزیره سفر می‌کنید، به لانه آن‌ها نزدیک نشوید.
  • جزیره مارو جزیره‌ای مرجانی است و مرجان‌ها موجوداتی زنده هستند. بنابراین باید مراقب باشید که به آن‌ها آسیب نزنید. 
  • موجودات ساکن جزیره، از صدف‌های موجود ساحل به عنوان خانه خود استفاده می‌کنند و در آن‌ها پناه می‌گیرند. هنگامی که شما این صدف‌ها را جمع‌آوری می‌کنید و اگر در ساحل زباله‌هایی نظیر در بطری وجود داشته باشند،‌ این موجودات به جای پناه گرفتن در صدف‌ها، به داخل در بطری یا زبا‌له‌های دیگر می‌روند و داخل آن‌ها گیر می‌کنند. پس هم نباید صدف‌ها را جمع‌آوری کنید و هم به هیچ وجه در جزیره زباله‌ای را بر جای نگذارید. در یک جمله، نه چیزی از خود در جزیره بر جای بگذارید و نه چیزی از جزیره بردارید.
  • لاکپشت‌های این جزیره فقط در همین منطقه تخم‌گذاری می‌کنند و بسیار ترسو و نسبت به سروصدا حساس هستند. به طوری که ممکن است از صدای بلند بترسند، از جزیره فرار کنند و هیچوقت برنگردند!
جزیره مارو بوشهر

بهترین زمان سفر به جزیره مارو

آب و هوای جزیره مارو در فصل تابستان مثل سایر مناطق جنوبی کشور، گرم و شرجی می‌شود و دما به بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. اواسط اسفند تا اواخر اردیبهشت، زمان تخم‌گذاری لاک‌پشت‌هاست و به همین دلیل ورود به جزیره ممنوع است.

اوایل خرداد تا اواسط تیر، لاک‌پشت‌ها به دنیا می‌آیند. می‌توان گفت که اواسط پاییز تا اواخر زمستان بهترین زمان سفر به جزیره مارو است که هوا بسیار مطبوع و دلچسب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم پیش از سفر، آب و هوای این منطقه را بررسی کنید تا کاملا آماده به جزیره سفر کنید.

جاهای دیدنی اطراف جزیره مارو

اگر قصد سفر به جزیره شیدور دارید، بهتر است طوری برنامه‌ریزی کنید که اطراف این جزیره را هم بازدید کنید. از جمله جاهایی که می‌توانید در نزدیکی مارو به آن‌ها سر بزنید، شامل موارد زیر می‌شود:

جزیره لاوان | سومین جزیره بزرگ استان هرمزگان

جزیره لاوان سومین جزیره بزرگ استان هرمزگان بعد از کیش و قشم است که از قطب‌های اقتصاد نفتی ایران هم به شمار می‌رود. این جزیره دارای سواحل بکر و زیباست و امکان سکونت در آن وجود دارد. علاوه بر جذابیت‌های جزیره لاوان، به بازار سنتی آن هم برای خرید سوغاتی می‌توانید سری بزنید. جزیره لاوان حدود ۱.۵ کیلومتر از جزیره مارو فاصله دارد.

بندر مقام | با زیباترین جاده‌های ساحلی کشور

بندر مقام یکی از خاص‌ترین مناطق جنوب کشور است و جاده بندر مقام یکی از زیباترین جاده‌های ساحلی کشور است که از میان کوه و دریا می‌گذرد. گردنه عشاق و ساحل مکسر از جمله مناطق بسیار زیبای بندر مقام هستند که حتما باید سری به آن‌ها بزنید. بندر مقام حدود ۹ کیلومتر تا جزیره مارو فاصله دارد.

بندر مقام

بندر پارسیان | با سواحل شنی و صخره‌ای زیبا

پارسیان یکی از زیباترین بنادر استان هرمزگان است که در آن، دریا، کوه و دشت بهم می‌رسند. سواحل شنی و صخره‌ای، چشمه‌های پرآب، مزارع سرسبز، روستاهای آباد و نخلستان‌های زیبا، از جمله زیبایی‌های طبیعی و خیره‌کننده پارسیان هستند که هر مسافری را شیفته خود می‌کند. بندر پارسیان حدود ۷۲ کیلومتر تا جزیره مارو فاصله دارد.

بندر پارسیان

اگر از عسلویه قصد سفر به مارو دارید، فاصله جزیره مارو تا عسلویه حدودا ۱۱۷ کیلومتر است.

تفریحات جزیره مارو | از شنا تا غواصی

بی‌شک زیبایی‌های این جزیره شما را شیفته خودش می‌کند و فرصت تجربه‌ای بی‌نظیر و به یادماندنی را در اختیارتان قرار می‌دهد. تفریح در این جزیره از همان ابتدای زمانی که از بندر مقام سوار قایق می‌شوید، آغاز می‌شود و شما را به ماجراجویی در دل جزیره‌ای بکر و دورافتاده می‌برد. لذت تماشا و آبتنی در آب‌های نیلگون خلیج فارس، وصف‌نشدنی است. از همان لحظه‌ای که وارد این جزیره زیبا می‌شوید، متوجه تفاوت رنگ آب، شفافیت و تفاوت رنگ شن و ماسه‌های ساحل آن خواهید شد. در این جزیره جادویی شما می‌توانید تفریحات و آرامش تکرارنشدنی و لذت‌بخشی را تجربه کنید.

آبتنی، ماهیگیری، پیاده‌روی دور جزیره، غواصی و تماشای موجودات ساکن جزیره، از جذاب‌ترین تفریحاتی هستند که می‌توانید در این جزیره تجربه کنید. اگر اول صبح با قایق وارد دریا شوید، فرصت تماشای لاک‌پشت‌ها و مارهای آبی را خواهید داشت. اگر شرایط برایتان فراهم است، پیشنهاد می‌کنیم طلوع و غروب خورشید را در جزیره از دست ندهید و به تماشای یکی از بی‌نظیرترین منظره‌های جزیره بنشینید.

جزیره مارو پارسیان

یک فانوس دریایی در جزیره وجود دارد که از بالای آن می‌توانید چشم‌انداز بی‌نظیر دریا را تماشا کنید. از دیگر تفریحات جزیره، خوردن غذاهای دریایی است که می‌توانید خودتان ماهیگیری کنید و همچنین می‌توانید از ماهیگیرانی که در جزیره مشغول هستند، ماهی‌ها را خریداری و روی آتش کباب کنید.

در سفر به جزیره مارو چه لوازمی را با خودمان به همراه ببریم؟

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، هیچ امکانات رفاهی در این جزیره وجود ندارد، بنابراین لازم است علاوه بر لوازمی که همیشه همراه خود به سفر می‌برید، آب معدنی، وعده غذایی سبک، کرم ضد آفتاب، لباس شنا و کلاه، زیرانداز و هر وسیله‌ای که نیاز دارید، همراه خود داشته باشید.

شما تاکنون تجربه سفر به مارو را داشته‌اید؟ تجربه سفر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول درباره جزیره مارو

جزیره مارو در کجا واقع شده است؟

این جزیره در استان هرمزگان و ۱.۵ کیلومتری جزیره لاوان واقع شده است.

بهترین زمان سفر به جزیره مارو کدام فصل است؟

اواسط پاییز تا اواخر زمستان بهترین زمان سفر به جزیره مارو است.

در جزیره شیدور چه امکاناتی وجود دارد؟

در این جزیره هیچ‌گونه امکانات رفاهی و خدماتی وجود ندارد.

آیا در جزیره مارو اقامتگاهی وجود دارد؟

خیر، در این جزیره هیچ‌گونه اقامتگاهی وجود ندارد و خالی از سکنه است.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید