موزه آینده دبی، بر خلاف تمامی موزههایی که تابهحال در عمرتان دیدهاید، شما را به سفری به گذشته دعوت نمیکند؛ بلکه تمامی اجزای تشکیلدهنده آن نشان از آینده دارند؛ آیندهای که دبی با تمام قوا در تلاش برای تسخیر آن است. دبی که در چند سال اخیر پیشرفت خارقالعادهای در تبدیل شدن به یک شهر مدرن داشته، با ساخت موزه آینده افق جدیدی از شگفتی و اعجاب را به دنیا عرضه کرده است. این موزه که در حال حاضر یکی از مهمترین جاهای دیدنی دبی محسوب میشود، توسط مجله نشنال جئوگرافیک در فهرست ۱۴ موزه زیبای جهان قرار گرفته است. برای آنکه با این اعجوبه قرن بیشتر آشنا شوید، تا انتهای مطلب حاضر با مجله گردشگری فلای تودی همراه باشید.
موزه آینده دبی در یک نگاه

اگر ویزای دبی را گرفتید و راهی این شهر شدید، در کنار تمام جاذبهها و تفریحات آن حتما بازدید از این موزه را در برنامه سفر خود قرار دهید؛ چنانچه موفق به دریافت ویزا دبی نشدید مقاله راهنمای دریافت ویزای دبی را مطالعه کنید. بهترین تعریفی که از موزه آینده دبی میتوان ارائه داد، «انعکاس جاهطلبیهای دبی در یک معجزه مهندسی» است. تنها با یک نگاه به عکس موزه آینده در دبی میتوان این مسئله را درک کرد.
موزه آینده دبی که بیش از هر چیزی یک شگفتی معماری در قلب دبی محسوب میشود که به نقطه عطفی برای این شهر تبدیل شده است. این موزه بیش از هر چیزی خانهای برای الهامگرفتن محسوب میشود و سازندگان هدف از طراحی این موزه را آوردن نور به عصر تاریک ما دانستهاند: «در زمانهای که عصر اضطراب و بدبینی نسبت به آینده است، ما ثابت خواهیم کرد که همه چیز میتواند و باید پیشرفت کند».
موزه آینده همانطور که از نام آن پیداست، دریچهای بهسوی آینده است و نمایشگاهها، نشریات، فیلمها و رویدادهای عمومی آن نشان خواهد داد چگونه میتوان از مشکلات زمان حال بهعنوان مبنایی برای ساخت دنیایی بهتر استفاده کرد. از این رو، هنگام بازدید از این بنا، تمام تصوراتتان از موزه را دور بریزید. در موزه آینده دبی، آثار باستانی پشت طنابهای مخملی قرار گرفتهاند تا موزه بهمعنای واقعی کلمه دروازهای رو به آینده باشد. همچنین، هر طبقه از موزه آینده مثل یک مجموعه فیلم از آینده است که میتوانید در آن زندگی کنید، درباره آینده کاوش کنید و با آن تعامل داشته باشید. هیجانانگیز است، اینطور نیست؟
در این ویدیو به معرفی کامل موزه آینده دبی می پردازیم:
معماری موزه آینده دبی

ساخت موزه آینده دبی در سال ۲۰۱۶ و به دستور شیخ محمد بن راشد آل مکتوم – معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات و حاکم دبی – آغاز شد. معمار موزه آینده دبی، مطر بن لاحج است؛ البته برای طراحی و ساخت این بنای منحصربهفرد، طراحان و شرکتهای زیادی داوطلب شدند، اما در نهایت طرح این فرد پذیرفته شد. ریسکپذیری، چابکی و آیندهنگری، از اصلیترین ویژگی های معماری موزه آینده دبی هستند.
موزه آینده دبی در زمینی با مساحت بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع ساخته شده است. حتی از لحاظ معماری و روش ساخت نیز این موزه از عجایب عصر حاضر بهحساب میآید. نمای بیضی شکل موزه که ۷۷ متر ارتفاع دارد، نماد آینده دبی است و از فولاد ضد زنگ و با استفاده از جدیدترین الگوریتمهای ساختمانی و ابزارهای پارامتریک با کمک ربات ساخته شده است. همچنین، ۱۰۲۴ قطعه برای ساخت موزه آینده استفاده شده که هر یک از آنها ۴ لایه دارند و هر لایه برای آنکه به فرم دلخواه برسد، ۱۶ فرایند را پشت سر گذاشته است.
از دیگر ویژگی های معماری موزه آینده دبی که آن را از سایر بناهای شگفتانگیز جهان متمایز میکند، استفاده خلاقانه از خط عربی روی بدنه بنا است. جالب است بدانید که این حروف بهعنوان پنجره هم عمل میکنند و متار بن لاهج – هنرمند اماراتی – آنها را طراحی کرده است. نوشته روی موزه آینده دبی تصادفی انتخاب نشده و سخنان محمد بن راشد درباره آینده دبی را دربرمیگیرد.

موزه آینده دبی، بنایی سازگار با محیط زیست است. این موزه ایستگاهی دارد که با همکاری با اداره آب و برق دبی، ۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی برای بنا تولید میکند. همچنین، این موزه با طراحی خاص خود توانسته گواهینامه پلاتینیوم و بالاترین امتیاز برای ساختمانهای سبز در جهان را دریافت کند. در اطراف این موزه نیز بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که به سیستم آبیاری هوشمند و خودکار مجهز هستند. در ادامه مطلب درباره معماری داخلی و بخش های مختلف موزه بیشتر صحبت شده است.
معرفی بخش های مختلف موزه آینده دبی
معرفی بخش های موزه را با چشمانداز بیرونی آن شروع میکنیم. چشمانداز بیرونی موزه آینده دبی از سه بخش تشکیل میشود؛ تپه اطراف موزه که نشان از سرسبزی و طراوت دارد، ساختمان موزه که نماد نوع بشر و انسانیت و فضای خالی آن نماد نوآوری و خلاقیت انسان است.
داخل موزه آینده دبی ۷ طبقه دارد که دو طبقه از آن به بخش VIP و امور اداری اختصاص پیدا کرده و بازدید از ۵ طبقه دیگر آن برای عموم آزاد است.

بازدید از بخش های مختلف موزه آینده دبی از طبقه پنجم و از بالا به پایین انجام میشود. هر یک از این بخشها به موضوعات گوناگونی اختصاص پیدا کردهاند و از این رو، نمای داخل موزه آینده دبی در هر طبقه متفاوت از دیگری است. آنچه در هر یک از طبقات این موزه تجربه و مشاهده خواهید کرد، در ادامه به تفصیل توضیح داده شده ست:
- طبقه پنجم، ایستگاه فضایی هوپ: در این ایستگاه، یک تور دو ساعته برای مشاهده وضعیت پیشرفت دبی در سال ۲۰۷۰ برگزار خواهد شد. در این تور، یک راهنما خواهید داشت که شما را همراه با یک آواتر مجازی به ایستگاه فضایی هوپ و یک فضاپیما میبرد. با شبیهسازی پرواز فضاپیما، خط افق دبی آینده را تماشا خواهید کرد.
- طبقه چهارم، موسسه شفا: پس از تجربه فضا در طبقه پنجم، در طبقه اول به زمین بازخواهید گشت. این بخش از موزه به شناخت بیشتر بومشناسی و محیط زیست اختصاص پیدا کرده تا مردم درک بهتری از تغییرات آبوهوایی پیدا کنند و از این طریق، در آینده بتوانند دنیای بهتر و پایدارتری را خلق کنند.
- طبقه سوم، واحه: با رفتن به طبقه سوم، وارد فضای آرامشبخشی خواهید شد که واحه نام گرفته و با درگیرکردن حواس مختلف بازدیدکنندگان، آنها را به ارتباط بیشتر با جسم و ذهنشان دعوت میکند. حرکتدرمانی، احساسدرمانی، مدیتیشن، ارتباطدرمانی و زمیندرمانی، از برنامههای مختلف این بخش از موزه هستند.
- طبقه دوم، آینده در زمان حال: یکی از اهداف اصلی ساخت موزه آینده، نشاندادن نقش تکنولوژی در بهبود زندگی انسان است و این مسئله در طبقه دوم موزه بهروشنی قابل مشاهده است. اگر شیفته تکنولوژی هستید، قطعا از بازدید از این بخش موزه بینهایت لذت خواهید برد. انواع وسایل نقلیه آیندهنگر، تکنولوژی هایپرلوپ، دستگاههای تحویل خودکار، جت الکترونیکی و… از جمله موارد شگفتانگیزی هستند که در این موزه تماشا خواهید کرد.
- طبقه اول، قهرمانان آینده: این طبقه به کودکان اختصاص پیدا کرده است و آنها در این بخش میتوانند تخیلات خود در دنیای واقعی را کشف کنند. کودکان زیر ۱۰ سال اجازه بهرهبردن از سرگرمیهای این بخش را دارند.
اطلاعات ضروری برای بازدید از موزه آینده دبی
برای بازدید از موزه آینده، به اطلاعات زیر نیاز خواهید داشت:
- قیمت بلیط موزه آینده دبی: ۱۴۵ درهم
- ساعت کار موزه آینده دبی: همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر
- آدرس موزه آینده دبی: جاده شیخ زاید، ترید سنتر ۲، موزه آینده
- نحوه دسترسی به موزه آینده: برای بازدید از موزه دبی، باید به مترو خط قرمز و در ایستگاه مترو برج امارات پیاده شوید. از این ایستگاه مترو تا موزه تنها بهاندازه ۵ دقیقه پیادهروی فاصله است.
- وبسایت رسمی موزه آینده دبی: www.dubaifuture.ae
- شماره تلفن موزه: ۰۰۹۷۱۸۰۰۲۰۷۱

قوانین بازدید از موزه:
- بلیط موزه برای کودکان زیر ۳ سال رایگان است.
- هر چند امکان استفاده از پارکینگ برای بازدیدکنندگان موزه وجود دارد، اما از آنجایی که موزه آینده بنایی پایدار و دوستدار محیط زیست به شمار میرود، بهتر است با وسایل حملونقل عمومی به این موزه بروید.
- در این موزه مکانهای مشخصی برای نگهداری اسکوتر برقی و دوچرخه بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
- در صورتی که پس از خرید بلیط موزه از بازدید از آن منصرف شوید، کل مبلغ پرداختی بهعنوان جریمه کسر خواهد شد و هیچ مبلغی به شما بازگردانده نمیشود.
- آخرین ورودی به موزه، یک ساعت پیش از بستهشدن درهای موزه انجام میشود (یعنی ساعت ۵)
آدرس موزه آینده دبی روی نقشه گوگل
دبی سرزمین عجایب خاورمیانه
دبی سرزمین عجایب خاورمیانه
تا همین چند دهه پیش، دبی شهری کویری و بیابانی بود و کمتر گردشگری رغبت میکرد برای سفر به این شهر برنامهریزی کند. اما در حال حاضر، این شهر میزبان اعجابانگیزترین ساختمانهای جهان است و گردشگری در این شهر حسابی رونق دارد. موزه آینده دبی یکی از این ساختمانها است که در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۱) به بهرهبرداری رسید و از آن زمان تاکنون به یکی از بهترین جاذبه های گردشگری دبی تبدیل شده است. در مطلب حاضر با شما درباره این اعجاب معماری صحبت کردیم و اطلاعات لازم برای بازدید از آن را در اختیار شما قرار دادیم.
با توجه به آنچه در مطلب حاضر برای موزه آینده گفته شد، به نظر شما هیجانانگیزترین بخش این بنا کدام است؟
سوالات متداول درباره موزه آینده دبی
ورودی موزه آینده دبی چقدر است؟
هزینه بازدید از این موزه برای هر نفر از ۱۴۵ درهم آغاز میشود.
موزه آینده دبی کجاست؟
این موزه در حاشیه بزرگراه شیخ زاید، ترید سنتر ۲ واقع شده است.
طراح موزه آینده دبی کیست؟
مطر بن لاحج – از طراحان شرکت کیلا – طراح و سازنده این بنای شگفتانگیز و خارقالعاده است.
موزه آینده دبی در چند طبقه ساخته شده است؟
این موزه در مجموع هفت طبقه دارد که تنها پنج طبقه از آن برای عموم در دسترس است. هر یک از این طبقات به موضوعات خاصی مانند آینده سفر فضایی، تغییرات آبوهوا، معنویت و… اختصاص پیدا کردهاند.