اگر در جستجوی یک روستای سرسبز که در بیشتر روزهای سال پوشیده در مه است، روستای فشکور مازندران بهترین گزینه برای سفر به شمار می‌آید. این روستا نسبت به دیگر جاذبه‌های استان مازندران کمتر شناخته شده است و به همین دلیل با ورود به آن، یک طبیعت بکر را اطراف خود خواهید دید. در این مطلب از مجله گردشگری فلای‌تودی قصد داریم همه چیز را درباره این روستای سرسبز بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

در این مطلب از فلای تودی می‌خوانید... نمایش

روستای فشکور کجاست؟

فشکور، یکی از ییلاقات غرق در مه استان مازندران است که حدود ۱۳۴ کیلومتر تا پایتخت فاصله دارد. این روستا در جاده چالوس، ۲۰ کیلومتری مرزن آباد، جاده فرعی چال زمین،‌ بعد از روستاهای تویر، کتیر، مرس و مکار، دهستان کوهستان واقع شده است. تاریخ ییلاق فشکور به نظر طولانی به نظر می‌رسد زیرا وجود اشیا و قبرستان قدیمی در این روستا نشان می‌دهد از مدت‌‎ها پیش افرادی در این منطقه زندگی می‌کرده‌اند.

  • فاصله تهران تا روستای فشکور: ۲ ساعت و نیم (۱۳۴ کیلومتر)

آدرس روستای فشکور روی نقشه

آب ‌و هوای روستای فشکور

فشکور دارای آب و هوایی کوهستانی و معتدل است. این منطقه به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات البرز، تابستان‌هایی خنک و دلپذیر و زمستان‌هایی سرد و برفی دارد. رطوبت نسبتاً کمتر نسبت به مناطق ساحلی مازندران باعث شده تا هوای این روستا پاک و مطبوع باشد. بارش باران در بیشتر ماه‌های سال، به ویژه در پاییز و بهار، به سرسبزی و زیبایی طبیعت فشکور افزوده و این منطقه را به مکانی مناسب برای گردش و استراحت تبدیل کرده است.

روستای فشکور

بهترین زمان بازدید از روستای فشکور

نیمه اول سال را باید بهترین زمان بازدید از فشکور دانست. اعتدال هوا موقعیت مناسبی را برای طبیعت‌گردی فراهم کرده است. تعطیلات نوروز و فصل تابستان، با سفر به این ییلاق، با ازدحام گردشگری روبه‌رو خواهید شد. بهتر است خرداد یا اوایل مهرماه را برای این بازدید انتخاب کنید زیرا هم آب و هوای منطقه فوق‌العاده است و هم خبری از ازدحام گردشگران نیست.

مسیر دسترسی به روستا فشکور

جاده چالوس را باید بهترین مسیر روستای فشکور دانست. در این مسیر از سیاه بیشه، دزدبندو ماسال عبور خواهید کرد. زمانی که به تابلوی چال زمین رسیدید، باید روستاهای دهنار، تویر، کتیر و مرس را پشت سر بگذارید تا به فشکور برسید. در صورتی که بخواهید از تهران به این روستا بروید حدود ۲ ساعت و نیم با خودرو در راه خواهید بود.

در صورتی که تصمیم دارید با رزرو بلیط هواپیما خود را به فشکور برسانید باید بدانید که نوشهر، نزدیک‌ترین فرودگاه را به این روستا دارد. اما در صورتی که قصد سفر ریلی دارید، توصیه می‌شود برای بازدید از فشکور رزرو بلیط قطار توصیه نمی‌شود زیرا ایستگاهی در نزدیکی این روستا وجود ندارد.

مسیر دسترسی به روستا فشکور

جاهای دیدنی‌ روستای فشکور کجاست؟

برخی از جاهای دیدنی مازندران در روستای فشکور قرار دارند و می‌توانید و در طول سفرتان به این ییلاق زمانی را هم برای بازدید این جاذبه‌ها کنار بگذارید. در ادامه تعدادی از دیدنی‌های این روستا را معرفی خواهیم کرد.

روستای ناتر | بازدید از یک طبیعت بکر

روستای ناتر در ۶ کیلومتری فشکور قرار دارد. این روستا به دلیل طبیعت بکر و خانه‌های روستایی‌اش در منطقه محبوب شده است. شما هم می‌توانید در طول سفرتان به فشکور در این مکان اقامت کنید و هم می‌توانید یک روز از سفر خود را برای بازدید از آن کنار بگذارید.

  • فاصله تا روستای فشکور: ۱۵ دقیقه
روستای ناتر

آدرس روستای ناتر روی نقشه

آسیاب‌رود | جایی برای عکاسی و طبیعت‌گردی

یکی دیگر از جاذبه‌هایی که در نزدیکی روستای فشکور قرار دارد، رودخانه آسیاب‌‌رود است. محله‌ها به این رودخانه آیسورار می‌گویند. این رودخانه در گذشته نقش مهمی در تامین انرژی برای آسیاب‌های آبی منطقه داشته و به همین دلیل هم این نام را برایش انتخاب کرده‌اند. توصیه می‌شود هنگام سفر به فشکور، زمانی را هم برای بازدید از این جاذبه کنار بگذارید.

  • فاصله تا روستای فشکور: ۱۰ دقیقه

آدرس آسیاب‌رود روی نقشه

آبشار مهازکمر | تجربه هیجان کوهنوردی

جاذبه بعدی که در طول سفر به روستای فشکور حتما باید در لیست بازدیدهای خود قرار دهید، آبشار مهازکمر است. بیشتر صخره‌نوردان  کوهنوردان از آبشار مهازکمر بازدید می‌کنند بنابراین، اگر قصد دارید در طول سفرتان به سراغ این جاذبه بروید، حتما تجهیزات کامل کوهنوردی را همراه داشته باشید.

  • فاصله تا روستای فشکور: ۵ دقیقه
روستای ناتر

آدرس آبشار مهازکمر روی نقشه

ماسال مازندران | برفراز ابرها

در جاده چالوس روستایی به نام ماسال وجود دارد که مانند همتای خود، در گیلان معمولا پوشیده از مه است. برای رسیدن به این جاذبه باید وارد یک جاده فرعی شوید، بهتر است در طول روز از ماسال مازندران دیدن کنید، تا در مسیر گم نشوید.

  • فاصله تا روستای فشکور: ۳۵ دقیقه

پارک جنگلی سعدآباد | مناسب برای پیک نیک خانوادگی

۲۲ کیلومتر بعد از فشکور، یک پارک جنگلی بسیار زیبا وجود دارد که دارای امکانات رفاهی خوبی برای پیک نیک خانوادگی است. از میان این امکانات می‌توان به آلاچیق، سرویس بهداشتی، نمازخانه، جای بازی کودکان، رستوران و … اشاره کرد.

  • فاصله تا روستای فشکور: ۴۰ دقیقه
پارک جنگلی سعدآباد

آدرس پارک جنگلی سعدآباد روی نقشه

امکانات تفریحی روستای فشکور چیست؟

روستای فشکور در دل طبیعت کوهستانی مازندران، امکانات تفریحی متنوعی برای گردشگران فراهم کرده است. کوه‌نوردی و پیاده‌روی در مسیرهای جنگلی و دشت‌های گل‌دار، از فعالیت‌های پرطرفدار در این منطقه است. علاقه‌مندان به عکاسی می‌توانند مناظر بکر و چشم‌اندازهای طبیعی فشکور را سوژه دوربین خود کنند. بازدید از آسیاب‌آبی قدیمی و خانه‌های سنتی روستا، تجربه‌ای فرهنگی و متفاوت به همراه دارد. همچنین، اقامتگاه‌های بوم‌گردی محلی، فضایی آرام و سنتی برای شب‌مانی فراهم می‌کنند.

در سفر به روستای فشکور کجا اقامت کنیم؟

در طول سفر به فشکور بهتر است یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی را برای اقامت انتخاب کنید. اگه دوست دارید در هتل بمانید و اقامتگاه روستای فشکور را ترجیح نمی‌دهید، می‌توانید به دنبال رزرو هتل در یکی از شهرهای رزن آباد و چالوس باشید. برخی از بهترین هتل‌های این دو شهر به شرح زیر هستند:

  • هتل ونوس پلاس چالوس
  • هتل پارسیان خزر چالوس
  • مجتمع اقامتی جهانگردی چالوس
  • متل آرامش مرزن آباد
اقامت در روستای فشکور

تاریخچه روستای فشکور

روستای فشکور، یکی از مناطق تاریخی و مرتفع استان مازندران است که در دل رشته‌کوه‌های البرز قرار دارد. پیشینه سکونت انسان‌ها در این منطقه بسیار زیاد است. بافت سنتی روستا، خانه‌هایی با معماری چوبی و سنگی و حضور آثار قدیمی مانند طویله‌های کهنسال و بقایای قلعه‌هایی در اطراف، گواهی بر قدمت چندصدساله آن است.

در پاسخ به این سوال که فشکور به چه معنی است؟ باید گفت نام فشکور در منابع مختلف به صورت‌های گوناگونی چون «فشکیر» و «فشکوه» نیز آمده و گفته می‌شود ریشه در گیاهی به نام «فَش» دارد؛ گیاهی دارویی که در گذشته برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شد.

این پیوند اسمی، نشان از ارتباط عمیق ساکنان با محیط طبیعی و دانش بومی‌شان دارد.از گذشته، فشکور نه تنها جایگاهی برای زندگی دامداران و کشاورزان بوده، بلکه به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش، گذرگاهی طبیعی میان ییلاق و قشلاق به شمار می‌رفته است.

نکاتی که باید برای سفر به روستای فشکور بدانید!

برخی از نکاتی که باید قبل از سفر به روستای فشکور بدانید به شرح زیر است:

  • اواخر بهار تا اوایل پاییز، به‌ویژه خرداد تا شهریور، هوای روستا معتدل و دل‌چسب است.
  • از مسیر چالوس به مرزن‌آباد بروید و سپس وارد جاده فشکور شوید؛ مسیر کوهستانی است و نیاز به خودروی مناسب دارد.
  • شب‌ها حتی در تابستان ممکن است سرد باشد؛ لباس گرم همراه داشته باشید.
  • اقامتگاه‌های بوم‌گردی مانند «بابا نوروز» و «عمو سلطان» گزینه‌های مناسبی برای تجربه زندگی روستایی هستند.
  • در بسیاری از نقاط روستا آنتن‌دهی ضعیف است؛ برای چند روز قطع از دنیای دیجیتال آماده باشید.
  • آسیاب‌رود (آیسورار)، خانه‌های چوبی، دشت‌های سرسبز و مسیرهای پیاده‌روی از مهم‌ترین دیدنی‌ها هستند.
  • نان محلی، دوغ ترش، و غذاهای ساده اما خوشمزه‌ی روستایی را از دست ندهید.
  • کفش مناسب پیاده‌روی، دوربین، لباس ضدباران و مقداری مواد غذایی ضروری به همراه داشته باشید.
  • با اهالی با احترام برخورد کنید و به محیط طبیعی آسیب نزنید.
سفر به روستای فشکور

چرا باید از روستای فشکور بازدید کرد؟

در این مطلب درباره روستای فشکور، زیبایی‌های آن، جاذبه‌ها و امکانات آن و… صحبت کردیم. این روستا را باید یکی از بکرترین و زیباترین جاذبه‌هایی دانست که در سفر به مازندران می‌توان دید. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. سوالات متداول درباره روستای فشکور

سوالات متداول درباره روستای فشکور

روستای فشکور کجاست و چگونه می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد؟

فشکور در بخش مرزن‌آباد از توابع شهرستان چالوس، استان مازندران قرار دارد. مسیر دسترسی از جاده چالوس، بعد از مرزن‌آباد به‌سمت ارتفاعات کوهستانی ادامه دارد.

بهترین فصل برای سفر به فشکور چه زمانی است؟

از اواخر بهار تا اوایل پاییز (خرداد تا شهریور) بهترین زمان سفر است؛ هوا مطبوع، طبیعت سرسبز و دیدنی است.

چه جاذبه‌های طبیعی و گردشگری در فشکور وجود دارد؟

رودخانه آسیاب‌رود (آیسورار)، مناظر جنگلی، دشت‌های گل، خانه‌های چوبی قدیمی و مسیرهای کوه‌نوردی از جاذبه‌های مهم روستا هستند.

مسیر فشکور آسفالت است یا خاکی؟ برای سفر به چه نوع خودرویی نیاز است؟

بیشتر مسیر آسفالت است اما بخش‌هایی خاکی و پرشیب دارد؛ خودروی معمولی می‌تواند عبور کند ولی ماشین شاسی‌بلند راحت‌تر است.

آیا امکانات فروشگاهی و رستوران در فشکور وجود دارد؟

امکانات محدودند؛ چند فروشگاه کوچک روستایی وجود دارد اما رستوران خاصی در دسترس نیست. بهتر است مواد غذایی اولیه همراه داشته باشید.

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید